Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ ПОСЕТИ ДГ "РОЗА", ГР. СИЛИСТРА


image 6180

Програмата на министъра на образованието и науката започна с посещение на детска градина "Роза". Директорът на образователното заведение г-жа Радосвета Николова приветства гостите и показа реновираните условия в градината.
По време на визитата, заедно с министъра, гости на малките розички бяха г-жа Милена Дамянова - председател на комисията по образование в НС, г-н Алтимир Адамов - народен представител, д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра, д-р Мария Димитрова - председател на ОбС, г-н Ивелин Статев - областен управител, г-жа Денка Михайлова - ресорен зам.-кмет, д-р Габриела Миткова - началник на РУ на МОН и д-р Тодор Тодоров - областен координатор на ПП ГЕРБ.
След поздравите, които бяха подготвили децата от градината, техните преподаватели имаха възможност да проведат работна среща с гостите, по време на която зададоха важни въпроси, касаещи възможностите за развитие на методите за обучение.
Министър Вълчев изрази радостта си от креативността и желанието на учителите да се развиват и подчерта важността на отнощенията между учители и родители, и по-специално доверието и уважението, за правилното функциониране на образователната система.
В двата филиала на ДГ "Роза" се обучават 245 деца, в 8 групи. За тях се грижат 16 старщи учители, 18 непедагогически персонал, 2 медицински лица и един логопед.
Малчуганите подариха на официалните си гости изработени от тях сувенири, за спомен от града ни.
ДГ "Роза" работи по национални и евро програми и проекти, благодарение на които се променя средата за децата и се осъщестява кариерно развитие на педагозите.


Публикувано на: 18 март 2019 г. / Печат