Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: С ВСИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ ТРЯБВА ДА ВЪЗДЕЙСТВАМЕ НА РОДИТЕЛИТЕ ДА ОСИГУРЯТ ПРАВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕ НА СВОИТЕ ДЕЦА


image 6181

При посещението си в ОУ"Св. св. Кирил и Методий" гр. Силистра, министърът на образованието Красимир Вълчев бе посрещнат от директора на училището Георги Тончев и педагогическия персонал. Кметът на общината д-р Юлиян Найденов, председателят на комисията по образование Милена Дамянова, народният представител Алтимир Адамов, областният управител Ивелин Статев, д-р Мария Димитрова председател на Общинския съвет, д-р Габриела Миткова началник на РУ на МОН, Денка Михайлова зам.-кмет "Хуманитарни дейности",зам.-областният управител Илиян Великов, д-рТодор Тодоров координатор на ГЕРБ изслушаха приветствието на директора. В училището се обучават около 400 деца в целодневна форма на обучение. След реализирането на европроект, реализиран от община Силистра, образователната инфраструктура е напълно обновена и предоставя нови възможности за учене и извънкласни форми- фолклорен състав, мажоретен ансамбъл, отбор по шах-мат и баскетбол. В училището работят 45 учители, ресурсни учители, логопед. Има три кабинета по приобщаващо образование, които се посещават от 33-ма ученика.
Представителна група от ученици подари на министър Вълчев кратка история на Силистра, разказваща за културно- историческото наследство на града. От своя страна Милена Дамянова и Алтимир Адамов поканиха децата да посетят българския парламент и да се запознаят с работата на законотворците.


Публикувано на: 18 март 2019 г. / Печат