Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ", СЕЛО ДОБРОТИЦА ЧЕСТВА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК


image 6184

По различен начин отбелязват своя празник учителите и учениците от основното училище. За своите гости от близо и далеч те бяха подготвили уникален спектакъл - "140+1 трудни, но свободни, Българийо!" в началото приветствия към всички присъстващи поднесе директорът на училището г-н Златан Вълчев. Той благодари на учителите и учениците за всеотдайния труд през последните 4 месеца подготовка, както и на всички гости, уважили празника им. Постановката е реализирана под ръководството на зам.-директорът на училището г-жа Росица Никова и включва сюжети от произведенията "Шибил", "Бай Ганьо", "Ветрената мелница" и "Стопанката на господ".
В залата на НЧ "Йордан Йовков" днес бяха кметът на Община Ситово г-н Сезон Алиибрям, кметът на село Добротица г-жа Искра Йорданова, кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, председателят на Общински съвет Силистра д-р Мария Димитрова, зам.-кметът на Община Силистра г-жа Денка Михайлова, зам.-областният управител г-н Илиян Великов, аташето на руското консулство в Русе г-н Владимир Токтаев, началникът на РУ на МОН д-р Габриела Миткова, много експерти от регионалното управление по образование, директори на училища от областта и представители на земеделски кооперации.
Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов поздрави домакините за празника им и им предаде пожеланията на министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, който поради непредвиден служебен ангажимент не можа да присъства лично. Д-р Найденов им пожела здраве, реализирани мечти и нови пространства за изява, и с удоволствие и голямо вълнение се наслади на спектакъла, заедно с д-р Димитрова и г-жа Михайлова.


Публикувано на: 19 март 2019 г. / Печат