Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"СЛЪНЦЕТО СВЕТИ ЗА ВСИЧКИ" - ПРАЗНИК НА ПРИЯТЕЛСТВОТО И ТОЛЕРАНТНОСТТА В СЕЛО БАБУК


image 6250

С пролетно тържество, посветено на приятелството, се отбеляза днес 8-ми април - Международен ден на ромите, известен като Ден на ромското пробуждане. Проявата събра слънчевото настроение на децата и гостите на селото и сътвори букет от музика и танци за приятелството и толерантността.
Празникът се организира от Кметство Бабук и Народно читалище "Дочо Михайлов" - село Бабук, със съдействието на Община Силистра и Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Община Силистра. Той е част от заложените дейности в Плана за действие на Община Силистра за подкрепа на интеграционните политики за периода 2015 - 2020г.
Бе прочетен поздравителен адрес от кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов.
В програмата участваха самодейни групи към НЧ "Дочо Михайлов 1906", както и ученици от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Калипетрово.
Със своите най-нови танци, нежните дарования от Балет "Лиденс" към НЧ "Доростол 1870", град Силистра с ръководител Лидия Маркарян зарадваха гостите на проявата. Прекрасните изпълнители от Център за музика и изкуства "Мегатон", град Силистра с ръководител Миглена Илиева и младите танцьори от "Ел форс", също поднесоха своите поздрави към жителите на село Бабук.
За всички участници Община Силистра подготви много подаръци и приятни изненади.


Публикувано на: 05 април 2019 г. / Печат