Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Юбилейно издание на младежкия екофорум "Сребърна 2011"


image 634

На 3 и 4 юни Силистра събира талантливи млади еколози от страната и Румъния. В залата на Младежкия дом 21 български и 6 румънски ученически екипа ще представят свои екологични проекти. Гостите от Румъния са от градовете Констанца, Кълъраш и Тулча.
Всеки от екипите е изследвал екологичен проблем в избрано направление: вода, въздух, почви, отпадъци. Силистра се представя с 5 проекта, а Тутракан с 2, съобщи директорът на Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Силистра Никола Неделчев – организатор на форума.
Жури, под ръководството на проф. Светослав Герасимов, председател на Съюза за защита на природата, ще оценява разработките. Предвидени са награди в две възрастови групи, ще има и поощрения. Специалната награда е едногодишна стипендия на Министерството на образованието, младежта и науката по наредбата за насърчаване на даровити деца.
В рамките на екофорума ще бъдат отличени и победителите в Националния конкурс „Земята - наш дом” за изобразителни и литературни творби, в които са участвали над 550 деца от цяла България.

Публикувано на: 03 юни 2011 г. / Печат