Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ" ШЕСТИ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА РУСКАТА ПОЕЗИЯ, ПЕСЕН И ТАНЦ - ОБЛАСТЕН ЕТАП 2019Г.


image 6368

За шести пореден път се организира Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце". Фестивалът се организира от Национално Движение Русофили и Министерството на образованието и науката. Целите му са: популяризиране на руската поезия, песен и танц; Приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура; Създаване на интерес към изучаване на руския език.

Областният преглед на Шестия Национален фестивал "Пусть всегда будет солнце" се провежда със съдействието на Община Силистра.
Проявата ще се състои на 11 май /събота/ 2019 г. от 11.00 часа в салона на Община Силистра.
Участие във фестивала ще вземат деца в предучилищна възраст и ученици от първи до дванадесети клас. Те ще изпълняват руски репертоар в оригинал. Фестивалът има конкурсен характер. Всички изпълнители и ръководители ще получат Похвален лист за успешно участие на Областния етап. Класираните в съответните възрастови групи, с награда Грамота, ще продължат да се състезават на Зонално ниво.
Организаторите канят всички, които обичат руските песни, танци и поезия, да подкрепят с присъствие и аплодисменти участниците във фестивала.
Пожелаваме на всички силистренци и гости на нашия град приятни минути с руската поезия, песен и танц!

Публикувано на: 10 май 2019 г. / Печат