Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ" ШЕСТИ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА РУСКАТА ПОЕЗИЯ, ПЕСЕН И ТАНЦ - ОБЛАСТЕН ЕТАП - СИЛИСТРА 2019Г.


image 6374

За шести пореден път се организира Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце". Фестивалът се организира от Национално Движение Русофили и Министерството на образованието и науката, част от Кулинарения календар на общината.Целите му са да популяризира руската поезия, песен и танц и изкуство. Приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура; Създаване на интерес към изучаване на руския език.

Областният преглед на Шестия Национален фестивал "Пусть всегда будет солнце" се провежда със съдействието на Община Силистра.
Участие във фестивала взеха деца в предучилищна възраст и ученици от първи до дванадесети клас. Фестивалът има конкурсен характер. Всички изпълнители и ръководители получат Похвален лист за успешно участие на Областния етап. Класираните в съответните възрастови групи, с награда Грамота, а най- добрите ще продължат да се състезават .
Събитието с приветствие откри Цветана Игнатова, директор на дирекция " Хуманитарни дейности " в общината от името на кмета д-р Юлиян Найденов.


Публикувано на: 11 май 2019 г. / Печат