Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

СЪС ЗЛАТЕН И СРЕБЪРЕН МЕДАЛИ СЕ ЗАВЪРНАХА КАРАТЕКИТЕ ОТ КК "ШОТО -ВИТЯЗ" ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ШОТОКАН КАРАТЕ ДО В РУМЪНИЯ


image 6413

10-ото световно първенство по Шотокан Карате До се проведе от 24 до 26 май в Букурещ, Румъния. В него взеха участие над 1500 каратеки от 37 държави на 5 континента, сред които и България. КК "Шото-Витяз" беше представен от 4 състезатели, разпределени в няколко категории, в зависимост от възрастта и теглото си. Те завоюваха 1 златни и 1 сребърен медали.
В първия състезателен ден се включиха най-малките каратеки. Теодор Атанасов, Мария Йорданова достойно представиха отбора си и показаха добра техника, отлична физическа подготовка и невероятно желание за победа .
Във втория състезателен ден Красен Николаев и Гергана Енчева с демонстрация на отлична игра и добра тактика, достигнаха до финал в категорията си кумите индивидуално и завоюваха световна и вице световна титла в категориите си. С това постижение Красен Николаев поставя нов връх в своята състезателна кариера след световната титла за от Варна 2017. Впечатляваща игра показа в втория ден на турнира и Владислав Хърватeв. Срещата му с шампиона на Азербайджан за тази категория изправи на крака публиката и той получи заслужени аплодисменти за показан висок спортен дух в трудния двубой.
В края на 10-ото Световно първенство по Шотокан Карате До отборът на КК"Шото -витяз" завоюва 1 златни и1 сребърен медал.
1.Красен Николаев - 1-во място и златен медал, индивидуално WKF кумите
2.Гергана Енчева - 2-ро място и сребърен медал, индивидуално WKF кумите

Информация на КК "Шото-Витяз"


Публикувано на: 29 май 2019 г. / Печат