Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА МАЖОРЕТКИТЕ НА ОУ " СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" - СИЛИСТРА


image 6450

В периода 07.06 - 09.06.2019 г. в Хасково бе проведен международният танцов фестивал "Вълшебен свят". Събитието посрещна над 1700 танцьори, сред които и талантливите момичета от мажоретен състав "Слънчица" към ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" гр. Силистра.
Фестивалът е част от културния календар на Община Хасково и Министерството на културата. Признат от Световната артистична танцова федерация WADF, той е фокусиран върху развитието и популяризирането на танца.
Участници в над 15 стилови категории и 7 възрастови групи от 18 държави премериха танцовите си умения в 14-то издание на фестивала. Международното, 18- членно жури от световно признати имена в танцовото изкуство, оценяваха талантливите деца и техните ръководители.
Момичета от мажоретен състав "Слънчица" се представиха с два танца в две стилови категории - Танцови мажоретки (атрибут помпон) и Шоу мажоретки (батон- флаг). Участието им бе увенчано с бронзови медали и много аплодисменти! За тях това бе още една високо оценена изява, в която взеха участие с финансовата подкрепа на Община Силистра.
Информация на МС "Слънчице"


Публикувано на: 10 юни 2019 г. / Печат