Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"ВДЪХНОВЕНИ ОТ ПЕСНИТЕ НА ГЕОРГИ ЖЕКОВ"


image 6465

За поредна година село Айдемир е домакин на фолклорния фестивал в памет на незабравимия добруджански певец Георги Жеков.
Повече от 200 човека се събраха днес пред сцената на НЧ "Родолюбие- 2006", за да се насладят на изпълненията на 27-те участници в събитието. Тази година се представят певци и състави от Силистренска и Варненска области, а специални гости са победителите от Пирин фолк 2018 - Петя Панева и Донко Марков.
Началото на фестивала даде кметът на село Айдемир инж. Денчо Георгиев. Той изрази дълбокото си уважение към добруджанския певец и радостта си от интереса към фестивала в негова чест. Приветствия поднесоха и г-н Стоян Орманджиев - председател на НЧ "Родолюбие - 2006" и г-жа Цветана Игнатова - директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Силистра. На сцената излезе и дъщерята на певеца г-жа Димитричка Жекова, която изрази признателността си към организаторите на този празник, посветен на баща й.
На фасадата на сградата на читалището е разположена паметна плоча на изпълнителя, където организатори и гости поднесоха цветя.
Неочаквания дъжд не притесни гостите, дошли на събитието и те се събраха в залата на читалището, където празникът продължава и в момента.


Публикувано на: 17 юни 2019 г. / Печат