Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ РАЗПОРЕДИ СПЕШНИ МЕРКИ ЗАРАДИ ПРОБЛЕМА С МАСОВАТА ПОПУЛАЦИЯ НА КОМАРИ КРАЙ РЕКА ДУНАВ


image 6501

Община Силистра изпрати до Министерски съвет справка за населените места, най- силно засегнати от популацията на комари във връзка с взетото решение от правителството днес.

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди спешни мерки във връзка с проблема с масовата популация на комари край река Дунав. По време на днешното правителствено заседание премиерът поиска министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, заедно с БАБХ да влязат във връзка с кметовете на засегнатите общини, за да може да се реагира незабавно като се отпуснат средства и се осигури самолетно пръскане. "Лично ги прозвънете и им кажете, че имаме желание да им помогнем и то максимално бързо, но трябва да съдействат", обърна се премиерът Борисов към министър Танева.

Министър-председателят специално обърна внимание, че е важно да бъдат предупредени пчеларите и животновъдите. "Да спасим хората от това бедствие, защото от много места се обадиха", добави премиерът Бойко Борисов и разпореди координация и с другите министерства, които биха имали отношение към проблема.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ОТ СТЕНОГРАМАТА, ПУБЛИКУВАНА ТУК.

Информация на Министерски съвет

Публикувано на: 03 юли 2019 г. / Печат