Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ФОТОИЗЛОЖБА НА ЛУИЗА НИКОЛОВА И ДОНКА БОРИСОВА ОТ ФОТОШКОЛА "ИВАНОВ" В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ"


image 6521

Една фотографска снимка може да бъде истинско художествено произведение на изкуството, предава настроения и чувства, подчертава характери или изобразява картини със силен заряд, които доставят естетическа наслада на зрителя. Естетическите качества на един фотопродукт, неговото емоционално въздействие и познавателна стойност са огромни, а когато това е направено с умение и със спазване на основните правила за композиция и пропорция, фотографията е изкуство с висока художествена и естетическа стойност.
В това се убедиха гостите на поредната фотографска изложба в Регионална библиотека "Партений Павлович", които се насладиха на художественото майсторство на Луиза Николова и Донка Борисова от Майсторския клас на маестро Илия Иванов. В продължение на една година двете момичета са усвоявали фотографските "тайни" и умения, за да "избухнат" в танц от цветове и техники, и с таланта си да сътворят една магическа реалност, уловена от първо от сърцето, а след това и от фотообектива!
На откриването на изложбата на 8 юли, г-жа Даниела Недялкова - директор на Библиотеката, поздрави маестро Иванов и талантливите му възпитанички за художественото изящество, въплътено във фотоси. Г-жа Цветана Игнатова - директор Дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Силистра, приветства културната проява и поднесе на авторките и на техния ментор подаръци от името на д-р Найденов - кмет на Община Силистра.
Маестро Илия Иванов, за изложбата: "Една интересна изложба в камерен формат със сюжети от няколко жанра, но добре подредена, качествено експонирана и много добре идейно-смислово композирана, с богати елементи от природа, натюрморт, портрет, експеримент и фоторазказ на две млади, но много интересни фотографки - Луиза Николова и Донка Борисова!"
Почитателите на фотографското изкуство могат да се насладят на творбите, които са позиционирани в изложбеното фоайе на Регионална библиотека - на първи етаж, до края на месец юли.


Публикувано на: 09 юли 2019 г. / Печат