Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ДОВИЖДАНЕ ФЕСТИВАЛ ДО СЛЕДВАЩОТО ЛЯТО


image 6532

Небето над Силистра се изпълни с цветни балони, които полетяха с посланията за мир и приятелство
В дните от 8 до 12 юли 2019 г. в Силистра се проведе Международният детски танцов фестивал "Утрешният мир започва с днешното приятелство". Двадесет и четвъртото издание на фестивала е под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов. От тази година събитието е част от световния календар на CIOFF® и Силистра се подреди сред фестивалните градове в света.
Над 320 са участниците от градовете: Ржев- Русия, който е побратимен със Силистра, от град Уреки -Грузия, от Снина - Словакия, от Рацкеве - Унгария и танцови формации от Силистра - България подариха на силистренци и гости вълнуващи моменти, феерия от традиционни танцови костюми и много настроение. Те представиха три концертни вечери, участваха в съпътстващи културни събития, извън танцовата програма, разгледаха забележителностите на града, избраха "Мис и мистър фестивал" .
Фестивалът бе открит и закрит с дефиле на централния площад "Свобода" в града домакин, под звуците на Градски духов оркестър и с музиката на типични за различните култури фолклорни инструменти. За да изпратят Фестивала на сцената се качиха кметът на общината д-р Юлиян Найденов и Денка Михайлова зам.- кмет "Хуманитарни дейности" . На децата фестивалци и на всички гости кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов пожела да носят Силистра в сърцата си, да пазят приятелството и да продължават да развиват талантите си. Той благодари на ръководителите на танцови формации и подчерта, че Силистра е гостоприемен град с над 1900години история, която продължава да посреща гости със силата на добруджанското сърце.
По традиция фестивалът завърши с кръшно българско хоро.


Публикувано на: 11 юли 2019 г. / Печат