Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Кен Хенсли се интересува от Сребърна


image 655

Легендата на рок музиката Кен Хенсли от „Юрая Хийп” и рокаджиите от „Сънпрайз”, които ще свирят в Силистра на 3 юли, са пожелали да видят на живо биосферния резерват Сребърна и пеликанската колония, съобщиха организаторите на концерта - продуцентска къща „Холирок АРТ”.
От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма помолиха за съдействие да бъде осигурен достъп на снимачния екип, се казва в писмо до общинската администрация, подписано от зам.-министър Иво Маринов.
„Сребърна” и панорамни кадри на Силистра от самолет ще бъдат включени в промоционалния филм, който ще съдържа части от турнето на музикантите в България, заснети на места с природни и културно-исторически паметници от режисьора Димитър Еленов. Легендарният музикант ще се види и със своите сънародници Майк и Джери Блек, заселили се преди 6 години в село Сребърна.
Живата легенда на "Юрая Хийп" и автор на July morning Кен Хенсли е в България в подкрепа и за участие в турнето на родната група "Сънрайз", озаглавено Rock on the rocks.
Концертът на Кен Хенсли и „Сънпрайз” в Силистра е на 3 юли от 19.00 часа на сцената на площад „Свобода”.

Публикувано на: 28 юни 2011 г. / Печат