Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

В СИЛА Е ЗАПОВЕД НА КМЕТА НА ОБЩИНА СИЛИСТРА ЗА ЗАБРАНА НА КЪПАНЕТО В РЕКА ДУНАВ, ЕЗЕРА, БЛАТА, ЯЗОВИРИ, НАПОИТЕЛНИ КАНАЛИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СИЛИСТРА


image 6591

В сила е Заповед на кмета на Община Силистра за забрана на къпането в река Дунав, езера, блата, язовири, напоителни канали на територията на Община Силистра, във връзка с Наредба за водоспасителната дейност и обезопасяването на водните площи.
По поречието на река Дунав, на територията на Община Силистра, както и по бреговете на водоемите, са разположени забранителни табели, които напомнят за забраната.
Молим жителите и гостите на общината да спазват заповедта, както и да пазят табелите. На територията на града, в района на самолета, бяха установени няколко случая на умишлено счупване и премахване на такива табели. Според Наредбата за опазване на обществения ред и чистотата на Община Силистра, извършителите подлежат на санкциониране. Призоваваме всички, които имат информация за подобни противообществени действия да сигнализират в отдел "Инспекторат" към Община Силистра. Телефонен номер за връзка: 086 816 277/229.


Публикувано на: 19 август 2019 г. / Печат