Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Междуселищен превозвач отказва да вземе майка с количка


image 661

Автобус на фирмата „Актив плюс” тази сутрин е оставил на спирката в силистренското село Казимир майка с три деца, едното от които бебе с температура. Жената решила да тръгне с първия автобус за Силистра, за да заведе на преглед болното дете. В 06.30 по разписание автобусът само минал край спирката, без да спре и отминал, въпреки ръкомахането на жената. Вечерта и от спешното са отказали да дойдат до селото, тъй като разполагали само с 1 кола, разказа потърпевшата Павлина Петрова.
В отчаянието си многодетната майка поела пеша към Силистра. След 8 км била застигната от микробуса на кметство Бабук. Кметът Костадин Димитров, който разказа възмутен за случая пред колегите си по време на оперативката, докарал жената до поликлиниката с обещанието, че ще ги върне в селото.
За случая и за други неприятности с превозвача, обслужващ линията, „Актив плюс” (техническа неизправност, недостиг на места, в жегите без възможност за проветряване и др.) е подаден сигнал в областния отдел на ДАИ, потвърди временно изпълняващия длъжността началник Евгени Аврамов. Инспекцията веднага е започнала комплексна проверка на фирмата.

Публикувано на: 01 юли 2011 г. / Печат