Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ВПЕЧАТЛЯВАЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС НА ДИРЕКТОРКА НА ДЕТСКА ГРАДИНА ОТ ОБЩИНА СИЛИСТРА


image 6615

От 26 до 31 август 2019 г. в СОК "Камчия" се проведе Шестия международен конкурс за учители "Извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците". От Силистренска област в конкурса участва Стоянка Драганова - директор на новооткритата детска градина "Радост" в с. Йорданово, община Силистра.
В категория "Подготвителна група за училище" журито, оглавявано от проф. Н. Бояджиева, не присъди първа награда, а втората беше връчена на Ст. Драганова от министър Красимир Вълчев. Атрактивното представяне през втория ден на конкурса донесе за директорката от Силистренска община още две престижни награди: Специалната награда на Председателя на СБУ и Специалната награда на публиката. Управителят на СОК "Камчия" връчи на двама учители за отлично представяне и изключителни постижения от участвалите в конкурса общо 150, ваучер за едноседмична почивка в комплекса през май 2020 г. - едната награда е за Ст. Драганова.
Директорката презентира пред форума своя разработка за училищното краезнание в детската градина, като интерес предизвика и използвания репортаж на силистренския журналист Любомир Добрев за тази детска градина, излъчен преди два месеца по телевизия "България Он Еър" и с явен интерес в internet - 7600 преглеждания. От представител на МОН към Ст. Драганова беше отправена покана за участие в Национален конкурс за добри педагогически практики, който ще се проведе във Веленград в началото на м. октомври.
Ст. Драганова успя да представи своя педагогически експеримент с деца билингви, благодарение разбирането и подкрепата на г-жа Нели Иванова, началник на отдел "Образование и младежки дейности" при община Силистра.
Информацията е на училището


Публикувано на: 02 септември 2019 г. / Печат