Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

25 ХИЛЯДИ ЛЕВА НАГРАДЕН ФОНД И ПРАКТИЧЕСКИ ОБУЧЕНИЯ ЗА ПРЕДПРИЕМАЧИ ОТ"АКАДЕМИЯ ЗА МЕСТНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ"


image 6626

13 септември, 17.00 ч.
гр. Силистра, Зала в Община Силистра, ул. "Симеон Велики" №33, Очакваме Ви!

25 хиляди лева награден фонд и практически обучения за предприемачи от"Академия за местни предприемачи"

Академията, част от програмата "Забавно лято, Грижовна есен", дава шанс на млади предприемачи от тютюнопроизводителни райони да получат практически знания от специалисти и финансиране на техните бизнес идеи

Стартира третото издание на "Академия за местни предприемачи" - обучителна програма, специално създадена за хора с предприемачески идеи, които търсят подкрепа за собствен бизнес в тютюнопроизводителните райони в страната - в областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра.

"Академия за местни предприемачи" е част от програмата за развитие на тютюнопроизводителните общности "Забавно лято, грижовна есен" реализирана от Фондация BCause и финансирана от Филип Морис България за пета поредна година. Това е третият панел в програмата, в която се включват още безплатни летни образователно-приключенски академии за деца, обучения за учители и безплатни специализирани медицински прегледи за възрастни хора. Академията цели да допринесе за местното развитие като подкрепя малки, но устойчиви бизнес идеи, в разнообразни икономически сектори. Изпълнява се с помощта на "Център Ринкър" за предприемачество и обучения към фондация BCause.

Третото издание на Академията търси дейни хора с намерение за стартиране на малък и среден бизнес в регионите на програмата, които да подкрепи с обучения, индивидуални бизнес съвети и възможност да спечелят финансиране. Академията е подходяща както за хора, които имат само идея за бизнес, така и за тези, които вече опитват или са започнали да я реализират. Специално разработената програма включва три двудневни обучения в София, индивидуална работа по бизнес модел и бизнес план и състезание с общ награден фонд от 25 000 лева. Експертите от Център "Ринкър" използват прагматичен подход, като целта е всеки от участниците да получи реална подкрепа и да развие идеята си на следващо ниво. Участието в Академията е напълно безплатно, а пътните разходи и тези за настаняване в София по време на обученията се поемат от организаторите.

Срокът за включване в Академията е 25 октомври 2019 г., а кандидатстването се извършва онлайн на уебстраницата на "Център Ринкър". След преглед на кандидатурите ще бъдат избрани до 16 екипа с ясни бизнес идеи, които да се включат в обученията, след което да се борят за финансиране от общо 25 000 лв.

От 9-ти до 13-ти септември ще бъдат проведени 15 информационни срещи на място в четирите тютюнопроизводителни области на програмата. По време на тях експертите от "Център Ринкър" ще представят програмата, ще разкажат какво включва обучението, какви бизнес проекти ще бъдат насърчавани и ще отговорят на въпроси.

В предишните издания през 2017 г и 2018 г. екипът на Академията се срещна с над 200 души и избра да работи с 25 предприемачи, като 6 от тях получиха безвъзмездно финансиране от общо 45 000 лв и менторска помощ, за да реализират плановете си. Финалистите от миналогодишната програма Зорница Мълчанкова, Евгения Мърценкова и Румен Димов осъществиха своите идеи и развиха съответно баскетболен клуб в Гоце Делчев, българска серия козметика с цветни есенции в Благоевград и воден туризъм в Силистра.

Програмата "Забавно лято, грижовна есен"

За пета поредна година програмата за устойчиво развитие на тютюнопроизводителните райони "Забавно лято, грижовна есен" разширява обхвата си като включва все повече участници и добавя нови модули. От стартирането й през 2015-а година до сега са се включили общо над 7 000 души - близо 2 000 деца, 5 000 възрастни и над 200 местни предприемачи. През годините са осъществени над 75 летни академии за деца, над 8 000 специализирани медицински прегледи за възрастни хора и над 150 консултации за стартиране на бизнес по места. Програмата се осъществява от Фондация BCause в сътрудничество с Фондация "Направи добро - Александровска", и Народно читалище "Бъдеще сега" и "Аз чета" с финансовата подкрепа на Филип Морис България. Програмата е пример за устойчивост в корпоративната социална отговорност, като всяка година финансирането за инициативите нараства и за 5-те години, общо, достига близо 1 милион лв.


Публикувано на: 10 септември 2019 г. / Печат