Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ЗАКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБА С ТВОРБИТЕ ОТ ПЛЕНЕРА ЗА БЪЛГАРСКИ И РУМЪНСКИ ХУДОЖНИЦИ ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ, В ГР. КЪЛЪРАШ, РУМЪНИЯ


image 6682

Международната изложба с творби от пленера за български и румънски художници по трансграничен проект приключи днес в Lawer Danube Museum, който беше гостоприемен дом за творбите на десетимата румънски и български художника, творили по време на Пленера по проект "Развитие на общия туризъм и възстановяване на културното наследство", финансиран по програма Interreg VA Румъния-България 2014-2020 г."
В изложбата са представени творбите на Константин Дончев, Стефан Пенчев, Николай Петров, Христина Гаева, Радослав Илиев, Милеа Петронела, Григоре Виктор, Мугур Коман, Джиджел Станеску, Отилиа Анастасе.
Изложбата продължи месец и радваше жителите и гостите на гр.Кълъраш.
Реципрочният подход за културен обмен от двете страни на река Дунав е още едно доказателство за силата на европейските ценности, както и е работеща система за надграждане и развитие.
Д-р Мирослав Тодоров - изпълняващ длъжността кмет на Община Силистра, благодари на партньорите от Кълъраш, както и на художниците, за добрата и ползотворна работа. Той пожела успех на всички за реализирането на останалите дейности по трансграничния проект.


Публикувано на: 05 ноември 2019 г. / Печат