Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ЧЕТИРИ ПЕЙКИ ПО ПРОЕКТ "ТВОРЧЕСКАТА ПЕЙКА"


image 6696

Четири пейки по проект "ТВОРЧЕСКАТА ПЕЙКА" , песните на креативни млади силистренци и ентусиасти от различни възрасти създадоха събитие на входа на Художествената галерия
Младежите от неформална група "PLACEMAKER-и в действие", в поредно партньорство със Сдружение "Дуросторум-Дръстър-Силистра", преобразиха част от алея пред входа на Художествената галерия в Силистра. Новото арт пространство, наречено "Творческата пейка", бе създадено в рамките на проект по конкурсна сесия "Младежта срещу насилието и наркотиците" 2019 към Община Силистра.
Творците от DESTRUCTIVE CREATION с приятелската подкрепа на Ученически парламент Силистра и на Студентски съвет към РУ "Ангел Кънчев" - Филиал Силистра, активните млади хора се трудиха неуморно за (пре)създаването на още едно кътче в града ни. Атрактивните пейки внасят цвят и създават отношение към изкуството - 3 от тях изглеждат като художествени инструменти, а четвъртата представлява подписа на изявения силистренски скулптор и художник Павел Метеоров.
В рамките на проекта, младежите създадоха ателие по рисуване "Есенна творческа Силистра" с участието на изявени деца-художници,под ръководството на Йордан Колев и Димитър Кулев, както и концерт "Песенна творческа Силистра" с участието на Вокална школа МЕГАТОН с ръководител Миглена Илиева. Поздрави към творци, партньори и участници от името на кмета на общината поднесе Цветана Игнатова- директор дирекция"Хуманитарни дейности" . Творческите амбиции на децата с призив да пазим създаденото бяха представени от Димитър Караджов. На събитието присъства и д-р Габриела Миткова от РУ на МОН.


Публикувано на: 12 ноември 2019 г. / Печат