Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

СНЦ "ДУРОСТОРУМ-ДРЪСТЪР-СИЛИСТРА" С ДВЕ СЪБИТИЯ В КРАЯ НА ЮНИ


image 7315

На 27 юни (събота), от 17:30 ч., на Самолета _Място, СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" организира Празник на открито за малки и големи "Да разКРАСИМ Силистра". Програмата включва постановка на Драматично куклен театър Силистра, творчески работилници за рециклиране, забавни игри и концерт на Център за музика и изкуства "Мегатон" на еко тематика.

По повод Международния ден на река Дунав - 29 юни (понеделник), екипът на Сдружението, заедно с доброволци, ще почисти участък от крайбрежната зона на реката - от пристанището в Силистра до Стария дъб в Дунавската градина. Почистващият поход стартира в 16 ч., а от 18 ч. около Стария дъб ще прозвучат тематични песни, посветени на реката, от младите таланти на вокална школа "Мегатон".

Събитията са част от програмата _МЯСТО България - гражданска инициатива за облагородяване на публични пространства, която стартира през 2020 г. под името "Партньорство за красива и чиста България". Програмата се реализира от Сдружение "БГ Бъди активен" с подкрепата на Фондация "Кока-Кола" и обхваща 6 града - Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Добрич и Силистра.

Местен партньор в проекта е СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра".

Да разКРАСИМ Силистра!
Да разЧИСТИМ Силистра!
Да разДВИЖИМ Силистра!

Елате да се забавляваме заедно!

#промянатавъзможна #BGBeActive #ДуросторумДръстърСилистра


Публикувано на: 24 юни 2020 г. / Печат