Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

НАЦИОНАЛЕН ПЛАНЕР "ЧОВЕК И ПРИРОДА" - ВЕТРЕН 2020


image 7434

Национален пленер "Човек и природа" - Ветрен 2020
На 19 август 2020 г. стартира Националният пленер "Човек и природа" - Ветрен - 2020, който ще продължи до 23 август 2020 г. Той се организира за 24-ти пореден път на брега на река Дунав в село Ветрен, по инициатива на Христина Гаева - председател на Дружеството на художниците в Силистра към Съюза на българските художници, със съдействието на Община Силистра.
През тази година участие в него ще вземат 10 творци в сферата на живописта, скулптурата, графиката и фотографията. Всички те са изявени автори с доказани творчески достижения на регионално, национално и международно ниво, както и с десетки участия в изложби на различна тематика.
Групата включва изявени и авторитетни творци както от Силистра, така и от други градове. Това са: Коста Дончев, Николай Петров, Радослав Костов, Алексей Минев, Христина Гаева, Ана Иванова, Ивайло Аврамов, Теодор Добрев, Света Атанасова и Елена Аначкова.
Поканените творци ще създават своите рисунки, живопис и колажи, вдъхновени от Дунав и природата около него.
Творбите от пленера ще бъдат експонирани в специална изложба, чието откриване ще бъде на 24 август 2020 г. във фоайето на Драматичен театър - Силистра от 17.00 часа

Публикувано на: 14 август 2020 г. / Печат