Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИХА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИГРИ НА ОТКРИТО ПОД МОТОТО "МОЕТО ЛЯТО БЕЗ РИСК


image 7459
Успешно приключиха Образователните игри на открито под мотото "МОЕТО ЛЯТО БЕЗ РИСК". Те се проведоха в периода от 10-28.08.2020г. в Дунавската градина и Младежки дом, гр. Силистра. За всеки един от дните бяха предвидени различни по вид занимателни дейности с превантивен характер: тестване със симулационни алкоочила; игри за тренинг на паметта и вниманието на младежите; подреждане на пъзели "ТИ избираш", "Наркотиците НЕ ти казват ОБИЧАМ ТЕ", "Кажи НЕ на наркотиците, кажи ДА на живота"; изработване на накити; решаване на кръстословица, игра с позитивни послания за неупотреба на психоактивни вещества; интересни филми и дискусии; главоблъсканица; детски картички и впечатляващи книгоразделители.
Целта на екипа на ПИЦ Силистра беше да насочи вниманието на децата и младежите към безопасни и полезни за здравето дейности, както и изграждане на умения за отговорно отношение и избягване на рисково поведение.
Освен игрите с превантивен характер голям интерес сред децата предизвикаха анимационният филм "Пилето", откъсът от "Откраднат живот" - "Лекцията на д-р Тасев", играта морски шах и "Приказката за магическите кристали", засягащи темите за зависимостта от наркотични вещества, вредата от тютюнопушенето и електронния свят. Всички те са част от Националната програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда.
БЛАГОДАРИМ на всички участници за споделените усмивки, емоции и знания! Нека всички бъдем заедно за един живот без дрога

Публикувано на: 28 август 2020 г. / Печат