Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

КМЕТЪТ НА ОБЩИНАТА ВЗЕ УЧАСТИЕ В СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА, В СЛЕДСТВИЕ ТЕЖКОТОВАРНИЯ ТРАФИК ОТ ТИРОВЕ, КОЙТО МИНАВА ПРЕЗ ГРАДА НИ


image 7549
От години се търси решение на нарастващия проблем с преминаването на тежкотоварни автомобили през Силистра, които ползват европейски транспортен коридор 7, който в границите на града ни обхваща ул. "Добрич", ул."Седми септември" към ГКПП -Силистра - Кълъраш, Румъния.
На поредната среща инициирана от Областния управител г-н Ивелин Статев с участието на: кмета на общината д-р Юлиян Найденов; председателя на ОбС д-р Мария Димитрова;на представители на гражданската инициатива водени от д-р Недко Белев; на директора на РДВР гл. комисар Юлиян Караславов; на гранична полиция и митници, на АПИ- Силистра; на изпълнителния директор на ИА "Морска и речна администрация" Живко Петров, на областния координатор на ПП ГЕРБ д-р Тодор Тодоров и на превозвачите от румънска страна, чиито фирми обслужват фериботните платформи за пренос на хора и товари, стана ясно че ще бъде изготвена съвместна декларация от всички присъстващи с искане тежкотоварните автомобили да нямат право да минават през града ни. Декларацията ще бъде изпратена от областния управител към всички страни, ще има ултимативен срок за очакване на отговор от 30 дни, след което съгласно Решение на ОбС - Силистра ще бъде забранено преминаването на тирове през града ни, като само трафикът на леките автомобили ще може да бъде обслужван от ГКПП.

Публикувано на: 23 септември 2020 г. / Печат