Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПРОДЪЛЖАВА ИНИЦИАТИВАТА "Институции #БезОтпадъци"


image 7716
Община Силистра даде пореден добър пример към институции, фирми и граждани, като разположи кошове за разделно събиране на хартия и пластмаса на различни места в сградата на общинската администрация. Лично кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов демонстрира ЕКОотговорно поведение и обърна внимание на правилното изхвърляне на хартиените отпадъци.
📌 През ноември към инициативата на СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" - Институции #БезОтпадъци се присъединиха още ЕГ "Пейо Яворов", Адвокатска колегия - Силистра и Kreston Bulmar - офис Силистра.
♻️ Така отборът на ЕКОмислещи и ЕКОдействащи в града ни се увеличи, като се надяваме все по-голям брой хора да припознаят и споделят добрите начинания.
👉 Припомняме, че през лятото в кампанията се включиха и Център за кариерно ориентиране - Силистра, Областен информационен център - Силистра, Central Park - Силистра, Регионално управление на образованието - Силистра и Адвокатска кантора "Йовев" - Силистра.
Заедно с всички тях променяме нагласите по важната тема за разделното събиране на отпадъците и правим нашия град МЯСТО #БезОтпадъци, защото основната мисия, която споделяме чрез програмата Място България на Сдружение
BG Бъди активен
, е за по-чисти и по-красиви градове! 🌲
Ще продължаваме да правим и занапред #ПромянатаВъзможна!
Инициативата е част от проект "Партньорство за красива и чиста България" на Сдружение "Бг Бъди активен" и се финансира от Фондация "Кока Кола".
Местен партньор в проекта е СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра", а дейностите в нашия град се осъществяват с подкрепата на Община Силистра.
❗️ Силистра - това си ти! ❗️

Публикувано на: 25 ноември 2020 г. / Печат