Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

КОНКУРС ЗА ОРИГИНАЛНА АВТЕНТИЧНА МАРТЕНИЦА -"БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ - 2021 Г."


image 7816

Община Силистра и Художествена галерия обявяват конкурс за оригинална автентична мартеница - "Бели и червени - 2021г." Мартениците ще бъдат подарени на медиците от първа линия в гр. Силистра.
Регламент за участие:
• В конкурса "Бели и червени - 2021г." могат да участват индивидуално деца, ученици, възрастни, както и институции: детски градини, училища, центрове за подкрепа на личностното развитие, народни читалища, културни институти и др.
• Изработените мартеници се представят до 25.02.2021 г. в Художествена галерия, при спазване на противоепидемичните мерки, с името на автора и телефон за връзка, поставени в плика с мартениците. Изложба с мартениците - на 26.02.2021 г. в Художествена галерия - Силистра.
• Снимка на мартениците се изпраща на press@silistra.bg или на съобщение във фейсбук страницата на Община Силистра, от 25.01.2021 г. до 25.02.2021 г.
Критерии за харесване:
• Оригиналност и красота на изработката, орнаментика, присъствие на етнографски и природни мотиви, използвани материали за пресъздаване на народната традиция.
Участниците в конкурса, събрали най-много харесвания на снимките на мартениците във фейсбук страницата до 25.02.2021 г., ще бъдат отличени с грамота от кмета на Община Силистра и подаръци.
Да съхраним българските народни обичаи с изработване на мартеници и да поздравим медиците от Силистра за силния им дух и всеотдайност, за здраве и добруване!
Мартеницата е символ на пролетта, надеждата и пробуждащата се природа. Да преплетем червените и белите конци и да дадем от себе си частица красота, за да стане този свят по-добър!

Публикувано на: 22 януари 2021 г. / Печат