Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

БРОЕНИ ДНИ ОСТАВАТ ДО НАЧАЛОТО НА НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС "КМЕТ НА ГОДИНАТА"


image 8525

За девета поредна година гражданите на Република България ще дадат своя глас и ще оценят местната власт. Надпреварата се организира от националната медия Kmeta.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg - единствените медии, чието внимание е насочено към работата на всичките 265 общини, с над 120 000 служители. Гласуването започва на 27 септември и ще продължи до 13 октомври. Всеки може да даде своята оценка на платформата kmetnagodinata.bg.

Два дни по-късно официално ще бъдат обявени победителите в "Кмет на годината". Кметовете на всичките общини са номинирани в 7-те категории. Гласуването е свободно за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години. Общините са разделени на големи, средни и малки според последните данни, предоставени от Националния статистически институт. Тази година ще има и специална награда от Economic.bg за инвестиция.

През годините конкурсът "Кмет на годината" се превърна във важен мост между местната власт, институциите в страната и гражданите. Превърна се в средище на идеи за промяна на жизнената среда на всеки един български гражданин. Конкурсът вече е една неформална мрежа от местни институции, която позволява на градовете да обменят добри практики, да показват това, което са направили, и да разказват за своите предимства и постижения.

Ето и категориите:

Кмет на годината

Кмет на гражданите

Smart City

Спорт и младежки инициативи

Градска среда

Туризъм и култура

Зелена община

Публикувано на: 20 септември 2021 г. / Печат