Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ДИАБЕТА" - ПРОЕКТ НА ЛАЙЪНС КЛУБ-ВИДИН


image 8703
"България срещу диабета" - проект на Лайънс клуб - Видин съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българска Асоциация Диабет, Българското Национално Сдружение по Детска Ендокринология и с подкрепата на всички общини на 28-те областни града
Вчера в залата на ОИЦ - Силистра се проведе обучение "Диабетни сестри", като част от проекта "България срещу диабета". В него взеха участие 20 мед. сестри от детски градини и училища на територията на община Силистра. Лектори на обучението бяха детски ендокринолози от Варна и Русе. Те запознаха здравните работници с особеностите на детския диабет и грижата за него в учебните заведения. В края на обучението организаторите подариха апарати за измерване на кръвната захар, които да бъдат използвани в учебните заведения с деца с диабет.
Основна цел на проекта е да се създаде и обучи национална мрежа за борба с диабета за подобряване на осведомеността за диабета, превенцията, управлението и изграждането на човешки ресурси в България чрез консолидиране на усилията на Лайънс клубовете, Националните диабетни асоциации и местните власти.

Публикувано на: 23 ноември 2021 г. / Печат