Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПЪРВО МЯСТО ЗА 2А КЛАС НА ОУ "ИВАН ВАЗОВ" В "ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО"


image 8830
Първо място за 2.а клас от ОУ "Иван Вазов", гр. Силистра с ръководител Севгинар Хамди в XIII издание на Националния ученически конкурс "Посланици на здравето"
Конкурсът се организира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Министерство на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите, Офиса на СЗО в България и Българския младежки Червен кръст.
Чрез проектите са реализирани интерактивни дейности за ограничаване на рисковите за здравето фактори, които включват - електронни приложения, интернет сайтове и електронни книги за здравословно хранене, спортни прояви - състезания и турнири; туристически и еко походи; ролеви игри; дебати и дискусии; сътрудничество и работа в екип между поколенията с цел запазване на българските традиции; почистване на замърсени райони в различни населени места в страната и др., които се провеждат от м. март до м. ноември.

Публикувано на: 13 януари 2022 г. / Печат