Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ОТНОВО НА ВЪРХА! МУРАД ОТНОВО ПРОСЛАВИ СИЛИСТРА!


image 9774
На 2 и 3 декември 2022г. в град София се проведе Деветата сесия на Ученическия институт на БАН. Бяха представени 51 проекта в различни сфери на научното познание - математика и информатика, биомедицина, биология, химия и екология, литература, история и изкуство.
Със своя проект за изследване на река Дунав се представи и Мохаммад - Мурад Халвани от Екоклуб "Пеликан" към Обединен детски комплекс - Силистра.Това е трето поредно участие на Мурад в това престижно състезание, като на предишните онлайн издания е печелил второ място и Специална награда.
Тази година той успя да завоюва върха - безапелационно Първо място. Проектите бяха оценявани от висококвалифицирано жури от професори и доценти от БАН.
Почетният председател на журито академик Петър Кендеров лично поздрави Мурад за неговата разработка и работата му в партньорство с различни институции - Геологическия институти и Института по обща и неорганична химия на БАН, ИАОС - Русе, Басейнова дирекция - Плевен, което е допринесло за високата научна стойност на проекта и му пожела нови успехи.
Безкрайни благодарности за труда на Мурад и силната подкрепа на неговата учителка г-жа Йорданка Маринова!

Публикувано на: 05 декември 2022 г. / Печат