Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА "ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА, СИГУРНА И ДОСТЪПНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА"


image 9934
На 27. 01. 2023г. е състоя "премиерата" на "Китът и малката рибка" от Ерик Батут, историята е представена чрез театър Камишибай, в ролите 2. Г клас, а специални гости 1. В клас. Събитието се състоя в "малката зала" на училищната библиотека в изпълнение на дейностите по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА "ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА, СИГУРНА И ДОСТЪПНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА" ,Модул 4 "Библиотеките като образователна среда".
"Камишибай е японски театър в картинки и признат от ЮНЕСКО за национално културно наследство. Преоткрит е преди няколко десетилетия в Европа и Америка, като в последните години се използва като метод за развитие на езиковите умения при деца.
Камишибай е нещо вълшебно - история, театър, това е уникален начин за взаимодействие с публиката… накратко, това е прозорец към въображението.
Камишибай е артистична алтернатива за разказване на истории, приказки и всичко останало, което би ни развълнувало в нашата модерна реалност, изпълнена от електронни устройства, които поглъщат вниманието ни, виртуализират контакта ни с другите и ограничават въображението ни."
*Основно училище "Иван Вазов"

Публикувано на: 30 януари 2023 г. / Печат