gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - СИЛИСТРА


picture

Публикувано на 23 февруари 2023 г.


С едноминутно мълчание в памет на жертвите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия започна днес заседанието на Общински съвет- Силистра
В началото на редовната сесия д-р Мария Димитрова – председател на общинските съветници изказа благодарност към колегите си, към БЧК-Силистра, общинската администрацията, към създадените временни пунктове за събиране на дарения- в ОбС, офис на ДПС, до ДАП. Д-р Мария Димитрова благодари от свое име и от името на общинските съветници, на всички силистренци дарили в този труден момент. По време на заседанието бе приета ДЗ с вхд.№ 2624 за осигуряване на финансови средства в помощ на пострадалите от земетресението на 06.02.2023г. в Турция и Сирия, внесена от г-жа Мирослава Червенкова- ПП ГЕРБ, за предоставяне на 10 хиляди лева.
С Решение по ДЗ с вхд. №2642 ОбС- Силистра дава съгласие да бъдат финансирани част от разходите на 18 деца- спортисти и двама треньори, за да представят града ни в гр. Чеханов- Полша по време на плувен турнир между побратимени градове от Франция, Украйна, Полша, Чехия и др, под флага на FINA през април т.г. Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов получи покана от побратимения ни град Чеханов,с кмет г-н Кшищов Кошински, който кани на състезание деца и юноши в града домакин. Общинските съветници пожелават успех на делегацията и спортистите ни.
На своето редовно заседание днес, общинските съветници гласуваха положително и ДЗ под вхд. № 2644. С нея се дава съгласие за отпускане на средства на СУ“Н. Вапцаров“, което през настоящата година ще бъде домакин на XVIНационална олимпиада по гражданско образование, която е част от събитията на МОН. В олимпиадата се очаква да участват 80 ученици в четири възрастови групи.

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=10032
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=10032