gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Тържествено откриване на учебната 2012-2013 година на обединен детски комплекс гр.Силистра


picture

Публикувано на 05 октомври 2012 г.


На 05 октомври, /петък/, от 15ч. в двора на ОДК се състоя тържественото откриване на новата учебна година за Обединен детски комплекс в гр.Силистра.
Тази година броят на децата, които са записани за извънучилищно обучение е 700, като разпределението им е в 56 постоянни групи. Широкият спектър от изучавани дисциплини ще дава възможност на малчуганите да открият своето призвание и да се развиват.
За физически активните са предназначени по няколко групи от различни дисциплини като плуване, баскетбол и футбол. Творчески ориентираните деца са насочени към клуб „Графити”, клуб „Театър”, школа за изобразително изкуство „История на света в картини” и др. Сформирани са пет групи на балет „Аксел”.
Любителите на природните науки ще се изучават в школата „Приложна химия и екология”, клуб „Здраве” и екоклуб „Пеликан”. Представители от екоклуб „Пеликан” ще участват в XI-то национално състезание по природни науки и екология в гр. Варна, което ще се проведе от 12 до 14 октомври.
Предстои откриването на специализирана зала за лечебна физкултура, където ще се извършват спортни дейности за профилактика на опорно-двигателната система, предимно предназначени за предучилищните занятия.
Поздрав към гостите отправиха представители на музикална студия „ДО РЕ МИ”, с ръководители Бонка и Пламен Скорчелиеви, балет „Аксел” и др.
Д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра и г-жа Денка Михайлова, зам. кмет „Хуманитарни дейности” отправиха поздравления по случай откриването на ОДК и Международния ден на учителя.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=1107
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=1107