gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

"Дни на Калипетрово" – празничен концерт за жителите на селото


picture

Публикувано на 25 октомври 2012 г.


„Дните на Калипетрово” са организирани от НЧ „Пробуда – 1940” в с. Калипетрово, Църковното настоятелство, със съдействието на Община Силистра, Кметство Калипетрово и ИНФОМИК ТРАНС.
На 24 октомври 2012 г. празничният концерт зарадва жителите на селото, проведен в навечерието на светлия християнски празник Димитровден.
Във фоайето на читалището гостите имаха възможност да се запознаят с изложбата „Есенни вълшебства” – ръчна изработка на децата от „Работилничка за вълшебства – Доби и приятели”. Красивите пособия и предмети са дело на работилничката, както и на Кметство - Калипетрово, на децата от Детската градина в селото и граждани.
Г-жа Денка Михайлова – зам.- кмет „Хуманитарни дейности” в Община Силистра поздрави организаторите на тържеството и присъстващите, като отбеляза че калипетровци успяват да съхранят изконните ценности и традициите на българина. Тя отправи пожелания за здраве, късмет и добри бъднини.
Поздравления за интересната изложба и вълнуващото тържество на добруджанци сподели д-р Мария Димитрова - председател на Общинския съвет.
Децата от „Работилничка за вълшебства - Доби и приятели” представиха драматизация по книгата на Андре Мороа – „Страната на хилядите желания”. В концертната програма участваха танцьорите от ансамбъл „Шиковци” с художествен ръководител Димитър Джамбазов, внучката на известната народна певица Васила Вълчева – Митанка Петрова, група за стари градски песни към читалището и други.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=1131
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=1131