gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Училището в село Професор Иширково отпразнува 125-та си годишнина


picture

Публикувано на 26 ноември 2012 г.


На 23 ноември 2012г., ОУ „Св. Климент Охридски“ – Проф. Иширково отбеляза 125-та годишнина от създаването на училището.

Със сърдечни слова и музикални поздрави учители и ученици отбелязаха патронния празник на своето училище. Малчуганите получиха многобройни игри и подаръци, които ще могат да се приложат в учебния процес и в занимателните занятия.

На събитието присъства г-жа Денка Михайлова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община Силистра, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Силистра – д-р Юлиян Найденов и зарадва учителите и учениците с куп интересни и образователни игри, които ще бъдат използвани в обучението и извънкласните занятия.

Своите поздрави към учители и ученици изказа д-р Мария Димитрова – председател на Общински съвет. От името на Общински съвет- гр. Силистра д-р Димитрова подари на училището портативен CD плеър.

Сред официалните лица на тържеството бе и г-н Валентин Перчемлиев – общински съветник.

ОУ „Св. Климент Охридски“ е създадено през 1887 година, а неговото помещаване е променяно няколко пъти през годините. От 1989г. до днес училището се намира в центъра на село Проф. Иширково, в близост до НЧ „Просвета“. Директор на учебното заведение е г-жа Тодорка Славова.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=1172
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=1172