gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Излагат "Вълшебни сурвачки" в Общинския съвет - Силистра


picture

Публикувано на 14 декември 2012 г.


На 14 декември т.г. за единадесети път ателие „Вълшебни сурвачки“ събра сръчните ръчички на град Силистра. Организатори на тазгодишното издание са дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Силистра, Обединен детски комплекс и Общински съвет по наркотични вещества.

Сградата на Общинския съвет бе домакин на ателието, което има за цел да съхрани културно – историческото наследство и обичаите на българите. Д-р Мария Димитрова, председател на Общинския съвет, откри ателието и изрази своето голямо удоволствие от присъствието на малчуганите.

Зам.–кметът Денка Михайлова и малката Никол от балет „Лиденс“ закачиха коледната звезда с пожелание за успешна и щастлива 2013 година.

Децата от клубовете по изобразително изкуство в Обединен детски комплекс, малките участници от 2А клас на СОУ „Н.Й.Вапцаров“, 2В клас на ОУ „Кирил и Методий“, „Работилничка за вълшебства – Доби и приятели“ украсяваха сурвакнички и изработваха картички и традиционна българска украса за Коледа. Гевречета, сухи чушки и листа, дрянови пръчки – това бяха материалите в сръчните ръце на малките майстори.

Специални участници във „Вълшебни сурвачки“ бяха НЧ „Христо Ботев“ – с. Българка и кметът на селото Тодор Маринов. Те подредиха коледна софра и разказаха каква е традицията, когато се чества Бъдни вечер, Коледа и Сурваки по нашия край.

Всички изработки ще останат в сградата на Общински съвет. Желаещите могат да разгледат изложбата до 20 декември 2012г.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=1216
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=1216