gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Проведоха се тазгодишните Паисиеви празници


Публикувано на 02 ноември 2012 г.


За поредна година НЧ „Паисий Хилендарски – 2006”, село Айдемир, се включи в тържествата, организирани по повод Деня на народните будители. Седмицата на Паисиевите празници бе посветена на 290 години от рождението на Паисий Хилендарски и 250 години от написването на История Славянобългарска.
Представители на Община Силистра връчиха поздравителен адрес до организаторите и жителите на селото от името на Кмета на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов. Събитието беше уважено и от преподаватели в силистренски училища.
Жители и гости на селото се бяха събрали в салона на кметство с. Айдемир, за да станат част от празничната програма на деня. Историчката, г-жа Маргарита Александрова, преподавателка в ПМГ „Св. Климент Охридски”, разказа за будния български дух през вековете. Всички желаещи можеха да се насладят на презентацията на стихосбирката „Вдъхновение” на младия поет Иван Савов и на музикалния поздрав от ученическа група.
Председателят на читалището Никола Караколев връчи новоучредената награда на НЧ „Паисий Хилендарски” за изкуство и култура на младия поет Иван Савов.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=1527
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=1527