gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

21 ноември - Ден на християнското семейство в село Смилец


picture

Публикувано на 22 ноември 2012 г.


Тази година в с. Смилец празникът ни беше посветен на най-възрастните семейни двойки от селото, прекрачили прага на своите "диамантени" и "златни" сватби и също така в чест на Международната година 2012 – година на възрастното население и солидарност между поколенията.

С огромно удоволствие всички юбиляри изровиха от старите ракли първата си семейна снимка, за да я представят в деня на празника, състоял се в салона на читалище "Светлина-1906 – Смилец". Там всички – стари и млади, с огромен интерес изгледаха поднесената презентация, умело и с много любов поднесена от Милка Илиева и Мария Златева. Краткият филм върна семействата години, години назад и със сълзи на очи си разказаха интересните истории от тяхната женитба. Особено вълнуващ бе разказа на най-възрастната семейна двойка, които вече 65 години са заедно – Рада и Тодор Христови:

"Тодор и двете му сестрички – Станка и Пенка, останаха сирачета и техни близки решиха да го оженят, за да има кой да се грижи за тях, когато той замине в казарма. Така, ние се оженихме, но две години живяхме без брак, докато той навърши пълнолетие. Абе...., модерно семейство сме от онова време, бе!!!" – шегува се леля Рада.

С песни, танци и много скъпи спомени премина една незабравима, за тези мили хора, затворили се по домовете си, къде от старост, къде от умора и забравили да се веселят. От името на Кметството и от цялата общественост на селото, юбилярите бяха наградени с поздравителен адрес, шоколадов бонбон, за да им е сладък семейния живот за напред, топла питка, китка здравец и църковен календар за 2013 год. Сърдечни поздрави и пожелания за много здраве и дълъг съвместен, достоен за подражание съвместен живот, отправиха кмета на селото г-жа Романова и отец Синесий – председател на църковно настоятелство с.Смилец.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=1528
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=1528