gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Село Смилец – домакин на приятелска футболна среща


picture

Публикувано на 22 юли 2013 г.


На връх големия християнски празник Илинден в село Смилец, с подкрепата на Община Силистра, се проведе футболна среща между отборите на селата Смилец и Айдемир.

Състава на отборите бе от деца на възраст 13-14 години, като дербито премина в две полувремена по 25 минути с резултат 4: 0 в полза на смилечани. Допълнителното 10 минутно (вече традиционно) полувреме за най-малките запалянковци завърши с резултат 4 : 4. Двата отбора получиха награди - футболни топка, юбилейни шапки и обяд за участниците.

Сред играчите от с.Смилец имаше и именник - Илиян Деянов, който сподели празника с момчетата от отборите и почерпи с торта.

Гостите от Айдемир бяха приятно изненадани от огромната публика дошла да се наслади на спортното дерби - бебетата на селото, майки, баби, дядовци и много привърженици на спорта.

В по-късния час на деня село Смилец порасна с още един жител - роди се още едно момченце - Никола. Да е живо и здраво !!!!

Кметът - Павлина Романова сподели: "Очарована съм от толерантното отношение на децата от отборите един към друг. Те наистина изиграха една приятелска футболна среща. Идеята на тези спортни срещи е да дадем възможности на нашите деца да се докажат посредством спорта, без агресия, да изградят характери и висока дисциплина и да се научат да работят в колектив. "Заедно можем повече" е мотото което следваме. Надявам се тези срещи да стават все повече и по-чести. Аз поне ще се опитам това да е осъществимо при нас, защото смятам, че тук и сега сме важни ние - големите, за да поведем тях - нашето бъдеще, за ръка в правилната посока".


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=1553
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=1553