gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Ритуално бе открит пътен участък в село Сребърна


picture

Публикувано на 20 декември 2013 г.


Днес (20.12.2013г.) рано сутринта на Игнажден, кметът на община Силистра, д-р Юлиян Найденов откри ремонтирания път в село Сребърна.
Над 30 години този пътен участък не бе ремонтиран и по него се пътуваше изключително трудно.
„Село Сребърна е известна туристическа дестинация в цяла Европа и от тук започва туристическия продукт, с който може да се гордее Силистра.“- каза кметът, д-р Найденов в приветствието си към събралите се жители и гости в селото.

По стар български обичай коледари наричаха за здраве и берекет и с хляб и сол посрещнаха Кмета на общината, кмета на селото г-н Георги Иванов, г-н Димо Мирчев – управител на фирмата изпълнител „Пътстрой монтаж“.
Кметът на селото подчерта, че хората са изключително благодарни:

Д-р Найденов уточни още важни параметри по извършените дейности:
„Тази седмица ще започне още един ремонт – този на Природо-научния музей и административната сграда към него. Стойността на строителните работи е около 467 000 лв. Биосферният резерват Сребърна е позната и предпочитана туристическа дестинация за отдих и туризъм. Ние, като общинска администрация никога не сме делили населените места в стремежа си за обновяване и развитие. Новият път е придобивка и за хората от село Ветрен и за рибарите, които посещават тези две села.“
Кметът на Община Силистра не пропусна да пожелае успехи и щастливо посрещане на коледно-новогодишните празници на всички присъстващи.
Д-р Найденов, кметът на село Сребърна и управителят на фирмата изпълнител тържествено прерязаха лентата на новия път.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=1806
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=1806