gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

"… Да забравим за малко за думите …" и да любим


picture

Публикувано на 28 февруари 2014 г.


Кметът на Община Силистра д-р Найденов, заместник-кметът г-жа Михайлова и председателят на литературно сдружение "Реката и приятели" г-жа Цонева връчиха наградите на отличените участници в Тринадесетия национален поетичен конкурс за написване на стихотворение "Любовта е пиянство или пиянство от любов", днес. Конкурсът бе анонимен и в него по регламент участват лица над 18 години. Тази година получените творби бяха 99.

Поети възпяващи любовта има във всяко населено място и "всеки в душата си е поет и в това се крие красотата на света" - каза председателката на журито поетесата Камелия Кондова. Събралите се почитатели на любовните слова чуха изпълненията на стиховете с автор поощрените поети в изпълнение на Иван Славов, под съпровода на Александър Събев - китара и песните на Музикална студия "До ре ми" с ръководител Бонка Скорчелиева.

Бяха връчени четири парични награди на победителите в конкурса: Първа награда спечели Маргарита Панайотова от гр.Варна с творбата "Тост за надежда", на второ място бе отличен поетът Красимир Кирилов също от Варна със стихотворението "Крайбрежно", на трето място стои "Тя вече не крие" от младата бургазлийка Антония Станиславова. Галина Енчева бе удостоена с наградата на литературно сдружение "Реката и приятели". Поощрен за своето перо бе и поетът Любен Дашев за своята "Литургия".

По време на тържественото поетично четене стана ясно,че новите автори предпочитат да пишат в немерена реч в т. н. бял стих.

Конкурсът е под патронажа на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=1911
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=1911