gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

С нови идеи и нюанси на дъгата бе отчетен за поредна година традиционният ученически конкурс "Дъга на толерантността" - Силистра 2014


picture

Публикувано на 29 април 2014 г.


През месец февруари за поредна година бе обявен ученически конкурс за рисунка и есе "Дъга на толерантността" - Силистра 2014. Конкурсът ежегодно се организира от Община Силистра и Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси - Силистра. Всяка година темата е свързана с опознаване културното многообразие, приемане на различията и толерантното ни отношение към тях, със съхраняването на самобитната българска традиция и култура. Тематичното направление за настоящата година бе: "Етносите - един свят на приятелството".

Традиционният вече конкурс се провежда за шеста поредна година. През настоящата година бе отчасти променен статутът на конкурса, който до миналата година бе за рисунка и мултимедийна презентация, а тази година бе дадена възможност ученици в две възрастови групи - от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас да изразят своето мислене и виждане за толерантност с рисунка, а по-големите ученици от 8 до 12 клас - с есе. Над 50 деца от Силистренска област и страната от 1-ви до 12 клас представиха чрез изкуството своето виждане и разбиране за толерантност, търпимост и приятелство.

Кметът  на община Силистра - д-р Юлиян Найденов поднесе приветствие и благодари за активното участие на всички ученици: "С талант, идеи и умения Вие се присъединявате към идеята за доброта, за приемане на различията и за мирно съжителство. Чрез изкуството Вие намирате общия език помежду си, откривате приятелства, разкривате безгранични хоризонти на толерантност и добросъседството".

Класирането на творбите бе извършено от комисия, назначена със заповед на кмета, с председател за раздел "Рисунка": Йордан Колев - директор на Художествена галерия - Силистра; председател на комисия за раздел "Есе" - Цветана Игнатова - началник отдел "Култура" в Община Силистра.

Наградените ученици получиха грамоти и ваучери за покупка, всички останали участници -  с диплом за участие,  символичен спомен с лого на конкурса и почерпка, осигурени от Община Силистра.

Протоколът за класиране на участниците в конкурса за есе може да видите тук.
Протоколът за класиране на участниците в конкурса за рисунка може да видите тук.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=2062
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=2062