gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Деца, младежи и именити художници от България творят заедно на Националния пленер във Ветрен


picture

Публикувано на 20 август 2014 г.


От 18 до 24.08.2014 г. с. Ветрен, под егидата на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов се провежда традиционният Национален пленер "Човек и природа" - Ветрен - 2014. Проявата се организира от Община Силистра - дирекция "Хуманитарни дейности", отдел "Култура" и Дружеството на Съюза на българските художници - гр. Силистра, с председател Димитър Кулев.

Художници и скулптори се събраха в крайдунавското село за да почерпят вдъхновение от прекрасните пейзажи, обменяйки социален и творчески опит. Представители на творческата колегия от Силистра са Коста Дончев, Стефан Пенчев, Димитър Кулев и младите таланти: Калоян Георгиев, Йоанна Тиеле, Яна Караманджукова, Боян Вихренов и Преслав Колев. Гост-участници са: Виолета Халваджиева-художник от гр. София, Ивайло Аврамов преподаватели в Художествена академия-София.

За втора година в пленера се включиха деца и младежи от клубовете по изобразително изкуство към Обединен детски комплекс.

След приключване на творческия процес, творбите ще бъдат експонирани в специална изложба в Художествената галерия на Силистра по време на празничните дни, посветени на Кръстовден - Празник на града.
Всеки художник, участник в пленера, ще дари своя картина на Община Силистра.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=2287
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=2287