gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

"Вместо цветя - благотворителност"


picture

Публикувано на 15 септември 2014 г.


Общинска администрация- Силистра и лично кметът на общината д-р Юлиян Найденов подкрепят инициативата, добила популярност под мотото за Началото на учебната година 2014/2015г. - "Вместо цветя - благотворителност".

Инициативата е провокирана от природните стихии, които тази година оставиха много деца без дом и възможности да се подготвят за училище. По традиция, за първия учебен ден учителите получават много цветя като признание за труда им, но тази година те и техният обединяващ дух в подкрепа, съпричастие и с добрия пример за морал и ценности, се обявиха против получаването на цветя.

Д-р Юлиян Найденов, който е и Председател на БЧК - Силистра, адмирира националната инициатива. Всяко училище ще получи ваучер на стойността на един букет. Училищата могат да дарят парите, на който от бедстващите райони решат, или да ги ползват по тяхно усмотрение.

"Заедно в успехите и трудностите, само така ще вървим към напредък." - каза д-р Найденов по повод националната инициатива, която добива все по-голяма популярност в страната.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=2345
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=2345