gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Празник на село Смилец


picture

Публикувано на 21 октомври 2014 г.


В Народно читалище "Светлина-1906 село Смилец", в центъра на село Смилец, бе открита фотоизложба "Ние сме потомци на славен народ", тази проява е традиционна по рода си и разказва за хората, нравите и бита на жителите на Смилец. Поради големият интерес организаторите обогатяват с нови фотоси разказа за делника на селото.
Кметът на село Смилец, г-жа Павлина Романова напомни, че цялата седмица преди празника бе изпълнена с културни, кулинарни и спортни събития.
По стара българска традиция бе почистено селото от хората живеещи в него. На празника своето уважение поднесоха Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, който обеща първият уред за новоуредената фитнес зала в селото да е подарък от него. Кметът опита от гозбите на майсторките-кулинарки. По-късно тържественият концерт бе еманация на радост и танцово творчество между представителните групи на НЧ "Ламбриново-20134", Клубовете на пенсионера и инвалида от селата Проф. Иширково и Смилец.
Спонсор на тържествата на с. Смилец е ЗК "Нива-93", а новия плочник на площада на селото е направен с парите от капиталовите разходи от приватизацията по Общински бюджет на Община Силистра.
Концерта уважи г-жа Цветана Игнатова, Началник-отдел "Култура" при дирекция "Хуманитарни дейности", Община Силистра. Тя пожела на всички творческо вдъхновение в прослава на село Смилец. В Поздравителен адрес пристигнаха и пожеланията на Милена Дамянова - ПП Герб.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=2414
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=2414