gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ОУ "Отец Паисий" отбеляза своя патронен празник и Деня на народните будители


picture

Публикувано на 30 октомври 2014 г.


Днес, 30 октомври 2014 година, в ОУ "Отец Паисий" - гр. Силистра се проведе тържество по повод патронния празник на училището и Деня на народните будители. Празникът бе отбелязан с присъединяването на училището към националната инициатива "Чети с мен". Тя има за цел да насърчи инициативите, свързани с четенето, като представи добри примери на младите съграждани.
От името на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, г-жа Атанаска Атанасова, експерт в отдел "Образование" поднесе поздравителен адрес. Част от него гласеше: "Най-сърдечно Ви поздравявам за организацията на проявата "Чети с мен", посветена на патронния празник на ОУ "Отец Паисий" и Деня на народните будители! Добрият пример, който днес ще дадем на малките ни последователи е безценен. Наша е отговорността да предадем любовта към четенето на следващите поколения. За да растат, уповавайки се на мъдростта, завещана ни от великите личности чрез техните неостаряващи произведения."
Ученици и гости заедно четоха откъси от любими свои книги - романа "Левски" на Яна Язова, "История славянобългарска" на Паисий Хилендарски, разказа "Бездомникът" на преподавателя по български език и литература Ваня Игнатова, "Пипи дългото чорапче" на Астрид Линдгрен, "Приключенията на Незнайко" и други.
В края на тържеството, с минута мълчание, венци и цветя, бе почетена паметта на великия българин и патрон на училището - Паисий Хилендарски.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=2428
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=2428