gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Ученици отбелязаха Международния ден на толерантността


picture

Публикувано на 14 ноември 2014 г.


Четвъртокласници и петокласници от няколко училища от общината участваха в турнир по народна топка, посветен на Международния ден на толерантността. От името на кмета на община Силистра, д-р Юлиян Найденов, началникът на отдел "Култура" г-жа Цветана Игнатова поздрави участниците и откри официално състезанието. Като пример за подражание тя посочи имената на най-успешните български спортисти - тяхната духовна сила и смелост, уменията им да се състезават в отбори - обединявайки възможностите си, за да постигат високи спортни резултати.

Първоначално усмихнатите малчугани се надпреварваха помежду си в забавната игра на теглене на въже, като отборът който изтеглеше пръв въжето, печелеше стартовото хвърляне на топката. След това започна играта. Учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"- с. Калипетрово, СОУ "Юрий А. Гагарин", ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Брадвари и ОУ "Св. Климент Охридски" - с. Проф. Иширково два часа огласяваха салона на ПМГ "Св. Климент Охридски" с радостни възгласи и бурни ръкопляскания.

Една от най-популярните детски игри започна и приключи с ентусиазма на младите ни съграждани, като доказа, че макар и в различни отбори, всички деца гледат на играта като начин да открият нови приятелства, да обменят идеи и да се забавляват. Дали победители и победени, след като двубоят приключи, младите ни съграждани се събраха заедно да споделят почерпката от Общината - удовлетворени от организираната за тях игра.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=2457
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=2457