gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Награждават Сребърна


picture

Публикувано на 15 юни 2010 г.


На 24 юни от 16 часа в Художествената галерия „Финес” гр. София ще се състои Официална среща, на която ще бъде връчено Отличието за активна съвременна културна дейност „ЗЛАТЕН КАЛОЯНОВ ПРЪСТЕН” на кмета на с. Сребърна – г-н Георги Иванов. Самото отличие е сертифицирано от Националния исторически музей и изработено с 24 – каратово злато, като се присъжда от ръководството на неправителствената организация „Официално представителство на уникалните селища в Европа” и Съвета на Европейската научна и културна общност, който работи към организацията.

Церемонията ще се състои в рамките на Проект "Аплодисменти за България", като на шест официални срещи през годината се връчват Отличия на обществено признати представители на българската наука и култура, и на български градове и села, които притежават уникално културно наследство.

Такова отличие са получили 165 градове и села от България, както и много селища от Европейските държави, сред които са Флоренция (Италия), Страсбург (Франция), Драма (Гърция) и Нахар .

Номинациите се правят от 160 известни български учени и творци, сред които Райна Кабаиванска, Силви Вартан и други, които са с международно признание и притежават златни отличия за приноса си към българската наука и култура и са включени в Ръководните Департаменти, наблюдаващи критериите на Номинацията на селищата – „Културно наследство”, "Уникални природни дадености", "Инвестиционен интерес и възможности за развитие".


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=330
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=330