gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

"Яко е да си еко" в ПГМТ "Вл. Комаров"


picture

Публикувано на 22 април 2016 г.


Денят на Земята-22 април беше отбелязан в ПГМТ "Владимир Комаров" под мотото на националната образователно - информационна кампания "Яко е да си еко".
Целта е формиране на екологично съзнание . Дейностите са насочени към учениците, като гаранция за устойчивост на предприеманите мерки по опазване на природата и околната среда
Една от инициативите е участието в Зелена олимпиада, на която учениците от 8 до 12 клас решават тестове на екологични теми. Тя се организира за четвърта година от образователния портал Академика БГ. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Зелената олимпиадаhttp://zelenaolimpiada.bg/ на 20 май 2016 г.
Учениците от 10 а клас изготвиха мултимедийна презентация , в която представиха неблагоприятното въздействие на човека върху природата
9а клас се включиха в надпреварата по знания за опазване на околната среда с участието си в състезанието по природни науки и достигнаха до извода , че хората, а не индустрията са виновни за замърсяването на нашата уникална планета.
Учениците от всички класове се приобщиха към каузата за опазване на природното наследство и за съхранение на околната среда, като засадиха в двора на гимназията и около спортната площадка храсти от различни растителни видове.
Може би зелената енергия, рециклирането на отпадъците, екологичните организации и резерватите не са лоша идея, но всекидневното осъзнаване на собственото поведение към природата е истинската първа крачка към сближаването и грижата за Земята, от която зависи да ги има хората.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=3697
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=3697