gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ДНЕС Е ЕДИН ОТ НАЙ-СВЕТЛИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИЦИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - ГЕРГЬОВДЕН


picture

Публикувано на 06 май 2016 г.


Ден на храбростта и празник на Българската армия !
На 6 май, когато църквата чества подвизите на Свети Георги Победоносец, ние почитаме българската войска, окичила със славни победи знамената си, печелила храбро битки в името на България. Знайно е , че няма пленено бойно българско знаме и това ни дава още един повод за неизмерима гордост от подвизите на нашите деди. На този светъл празник се прекланяме и пред нашите предци, защитили правото на българския народ за национално самоопределение, обединение и развитие. Свеждаме глави в знак на дълбока признателност към хилядите достойни български воини, записали в историята ни безброй победи по бойните полета на няколко страшни войни.
Да изкажат своето уважение и признателност и да отдадат почит към героизма на българската армия на тържествената церемония бяха: Д- р Мария Димитрова – председател на Общински съвет – Силистра, зам.-кметът „Хуманитарни дейности“- Денка Михайлова, Заместник областен управител г-жа Елена Томова и гл.секретар Ивелин Статев,зам. -кметът на Община Силистра , Мирослав Тодоров,секретарят на Община Силистра г-н Ростислав Павлов, общински съветници, Подп. Ивайло Александров – началник на Военно окръжие Силистра, Стоян Пейчев – председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Силистра,Стоян Колев –Председател на Областния съвет на ветераните от войните в Силистра и член на Централния съвет на Съюза на ветераните от войните – София, Клуб „Родолюбие”, политически партии, институции, обществени организации, сдружения, училища и гражданство.
В памет на всички загинали войни бе отслужена заупокойна панихида от Свещеноиконом Добри Върбанов. Стихотворението „България ” по текст на Елка Недкова бе в изпълнение на Розиния Нанкова и Мартин Здравков от II-ви „а” клас на СОУ „Никола Вапцаров” , с класен ръководител Дияна Караянева .
В памет на майка България, в словото си г-жа Михайлова каза:“ Уважаеми ветерани,
Приемете моето огромно признание и дълбок поклон пред Вас!Вие помните жестоките уроци на войната и цената на свободата! Вие развявате българското знаме. В борбата за национално единение, Родината губи не само голяма част от територията си, тя губи най-ценното, най-невъзвратимото – хиляди човешки души.Днес знамената са осветени, но те светят със саможертвата на народа ни. Честит ден на българската армия, Честит Гергьовден!“


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=3740
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=3740